Pasji in mačji mladiči

PRVI KORAKI S PRAVO HRANO.

Natures Menu nudi asortiman hrane za pasje in mačje mladiče, ki ima veliko pravih mesnih beljakovin in esencialnih olj ter pomaga pri rasti vaših pasjih in mačjih mladičev.

Tako kot asortiman za odrasle je naša hrana za pasje in mačje mladiče pripravljena iz najboljših sestavin, ki so popolnoma uravnotežene z vsemi hranilnimi snovmi, ki jih bo vaš pasji ali mačji mladič potreboval v pomembnih tednih svojega življenja.

Vaš pasji ali mačji mladič bo v prvih tednih zaužil vse hranilne snovi, ki jih potrebuje z materinim mlekom. Nato lahko postopoma uvedete nekaj surove hrane od 5. do 6. tedna dalje. Če vas skrbi takojšen prehod na surovo hrano, poskusite malo pokuhati surove obroke.

ALI STE VEDELI...

V naravi matere pasjih ali mačjih mladičev večinoma delno prebavijo hrano pred hranjenjem svojih mladičev. Da to dosežete na podoben način, hrano malo skuhajte.

ZLATA VREDEN ZAČETEK

Kitten
 

VERJAMEMO, DA JE HRANA KLJUČNA ZA DOLGO, ZDRAVO IN SREČNO ŽIVLJENJE.

Naš veterinar Nick Thompson, BSc (Hons) Path Sci, BVM&S, VetMFHom, MRCVS, deli z vami nekatere nasvete:

Feeding

HRANJENJE

- Pasje in mačje mladiče lahko hranite do šestkrat dnevno.

- Količine so odvisne od starosti in velikosti.

- Ko pasji in mačji mladiči postajajo starejši, lahko zmanjšate število obrokov.

- Psi naj bi v prvih 12 mesecih starosti dobili 2 do 3 obroke dnevno.

- Mačjim mladičem lahko zmanjšate število obrokov na 2 dnevno pri približno 5 do 6 mesecih starosti.

- Čista voda mora biti na voljo 24 ur na dan.

Diet

PREHRANA

- Uporabljajte uravnoteženo prehrano, najboljšo, ki jo lahko najdete. Naš veterinar priporoča kakovostno sveže zamrznjeno surovo hrano.

- Piščančji trupi (in podobno) so odličen začetek pred prehodom na kosti; so mehki, hranljivi in pasji mladiči (in nekateri mačji mladiči!) bodo zaposleni za nekaj ur.

- Svojega novega malčka navajajte na novo hrano postopoma v obdobju enega tedna, malo po malo, s kombiniranjem starega in novega.

- Pasji in mačji mladiči so lahko malce nestanovitni v prvih nekaj tednih v novem domu. Če se to zgodi, naj dobivajo blago prehrano, vse dokler ne minejo 3 dnevi oz. diareja izgine.

- Njihovo blato bi moralo biti čvrsto in lahko za pobrat, srednje do temno rjave barve. Vedno. Če ni, potem poskusite s spremembo prehrane.

- Če ima vaš novi prišlek še vedno težave z redkim blatom, se posvetujte z lokalnim veterinarjem.


Start new block here

Start new block here

Start new block here

Start new block here