Pravilnik o zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti določa, kako podjetje Natures Menu uporablja in varuje podatke, ki jim jih posredujete med uporabo njihovega spletnega mesta.
Podjetje Natures Menu je zavezano k varstvu vaše zasebnosti. Če bomo od vas med uporabo tega spletnega mesta želeli pridobiti določene podatke, ki omogočajo vašo identifikacijo, ste lahko prepričani, da jih bomo uporabljali samo skladno s to izjavo o varstvu zasebnosti.
Podjetje Natures Menu lahko občasno spreminja ta pravilnik s posodabljanjem te spletne strani. Svetujemo vam, da občasno preverite to spletno stran in se prepričate, da soglašate z morebitnimi spremembami.
Podatki, ki jih zbiramo
Zbiramo lahko naslednje podatke:
ime,
podatke za stik, vključno z e-poštnimi naslovi,
demografske podatke, kot so poštna številka, želje in interesi,
drugi podatki, ki so pomembni za ankete za kupce in/ali ponudbe.
Kako uporabljamo zbrane podatke
Te podatke potrebujemo, da bolje razumemo vaše potrebe in vam posledično zagotavljamo boljše storitve oziroma zlasti zaradi naslednjih razlogov:
Vodenje interne evidence.
Te podatke lahko uporabimo tudi za izboljšanje naših izdelkov in storitev.
Občasno vam bomo morda na e-poštni naslov, ki ste nam ga posredovali, posredovali e-poštna sporočila o novih izdelkih, posebnih ponudbah ali drugih informacijah, ki bi vas utegnile zanimati.
Občasno lahko vaše podatke uporabimo za stik z vami, ki bo namenjen tržnim raziskavam. Stik z vami lahko vzpostavimo prek e-pošte, telefona, faksa ali pošte.
Te podatke lahko uporabimo tudi za prilagajanje spletnega mesta glede na vaše interese.
Varnost
Zavezani smo k varstvu vaših podatkov. Za preprečevanje nepooblaščenega dostopa ali razkrivanja smo uvedli ustrezne fizične in elektronske postopke ter postopke vodenja, ki so namenjeni varovanju in zaščiti podatkov, ki jih zbiramo prek spleta.

Če ste pridobili geslo (oziroma ste si ga izbrali), ki vam omogoča dostop do določenih delov našega spletnega mesta, je zagotavljanje zaupnosti tega gesla vaša odgovornost. Prosimo, da gesla nikomur ne razkrijete.
Uporaba piškotkov
Na našem spletnem mestu uporabljamo več različnih piškotkov. Če ne veste, kaj so piškotki, ali kako z njimi upravljati ali jih brisati, vam priporočamo, da si podrobna navodila ogledate na spletnem mestu www.aboutcookies.org.

Na spodnjem seznamu so opisani piškotki, ki jih uporabljamo na tem spletnem mestu, hkrati pa je opisan tudi namen njihove uporabe. Pravilnik trenutno vključuje uporabo z »domnevano privolitvijo«, kar pomeni, da domnevamo, da soglašate s to uporabo. Če s tem pravilnikom ne soglašate, našega spletnega mesta ne uporabljajte ali v primeru obiska spletnega mesta piškotke izbrišite oziroma po spletnem mestu brskajte z uporabo nastavitve anonimne uporabe (v brskalniku Chrome se imenuje »Incognito«, v brskalniku Internet Explorer »InPrivate«, v brskalniku Firefox in Safari pa »Private Browsing« itd.)
Lastni piškotki
To so piškotki, ki jih nastavi neposredno to spletno mesto.
Google Analytics: Za zbiranje informacij o vedenju obiskovalcev našega spletnega mesta uporabljamo program Google Analytics. Program Google Analytics shranjuje informacije o tem, katere spletne strani obiskujete, kako dolgo se zadržite na spletnem mestu, kako ste prišli na to spletno mesto in katere elemente klikate. Podatki Analytics se zbirajo s pomočjo oznake JavaScript na straneh našega spletnega mesta in niso povezani z osebno določljivimi podatki. Vaših osebnih podatkov (npr. vašega imena ali naslova) ne zbiramo ali shranjujemo, torej jih ni mogoče uporabiti za vašo identifikacijo.

Več o stališču družbe Google glede zasebnosti v povezavi z njihovimi analitičnimi storitvami.

Piškotki od drugod
To so piškotki, ki jih v vašo napravo namestijo zunanja spletna mesta, katerih storitve so uporabljene na tem spletnem mestu. Ti piškotki so gumbi za omogočanje skupne rabe, ki so razvrščeni po vsem spletnem mestu in obiskovalcem dovoljujejo, da omogočajo skupno rabo vsebin v družbenih omrežjih. Trenutno so nastavljeni piškotki za Twitter in Facebook. Za vključitev teh gumbov ter njihovo povezavo z zadevnimi družbenimi omrežji in zunanjimi mesti so na voljo skripte domen zunaj naših spletnih mest. Upoštevajte, da ta spletna mesta najverjetneje zbirajo informacije o vseh vaših aktivnostih na spletu, vključno na tem spletnem mestu.

Svetujemo, da preverite zadevne pravilnike na vseh posameznih spletnih mestih, da spoznate, kako tam uporabljajo vaše podatke ter kako lahko zavrnete uporabo teh podatkov oziroma jih izbrišete.
Povezave do drugih spletnih mest
Na našem spletnem mestu so lahko povezave, ki vam omogočajo preprost dostop do drugih spletnih mest, ki vas zanimajo. Ko pa uporabite te povezave in zapustite naše spletno mesto, upoštevajte, da so vsa druga spletna mesta, ki jih obiščete, zunaj našega nadzora. Zato ne moremo prevzeti odgovornosti za varstvo in zasebnost podatkov, ki jih posredujete med obiskom teh spletnih mest in spletnih mest, za katere ne velja ta izjava o zasebnosti. Bodite previdni in preberite izjavo o zasebnosti zadevnega spletnega mesta.
Nadzor nad osebnimi podatki
Varstvo podatkov
Zavezani smo k varovanju vaše zasebnosti. Podatke, ki jih zbiramo o vas, bomo uporabljali na zakonit način skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov iz leta 1998. Če boste vi tako želeli, vam v prihodnje ne bomo pošiljali e-poštnih sporočil. Vašega e-poštnega naslova v nobenem primeru ne bomo posredovali drugim trgovcem.
Skladno z zakonom lahko, če to želite, preverite podatke, ki smo jih zbrali o vas, tako da nas o tem obvestite po e-pošti. Morebitne ugotovljene nepravilne podatke bomo čim prej zbrisali ali popravili. Osebne podatke, ki smo jih zbrali, bomo varno hranili skladno z našim notranjim pravilnikom za varstvo podatkov in zakonodajo. Če bomo vaše podatke nameravali posredovati zunaj evropskega gospodarskega prostora (EGP), za kar obstaja zelo majhna verjetnost, bomo za to predhodno pridobili vaše soglasje.
Podrobnosti o osebnih podatkih, ki jih imamo o vas, lahko pridobite skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov iz leta 1998. Za to je potrebno simbolično plačilo. Če želite kopijo podatkov, ki jih imamo o vas, pišite na naslednji naslov: Natures Menu, Unit 1c, The Gattinettes, Hadleigh Road, East Bergholt, Suffolk. CO7 6QT.

Odločite se lahko, da boste na naslednji način omejili zbiranje vaših osebnih podatkov ali njihovo uporabo:
Vedno, ko prejmete zahtevo za izpolnjevanje obrazcev na spletni strani, poiščite polje, kjer lahko označite, da v nobenem primeru ne soglašate z uporabo vaših podatkov za neposredno trženje.
Če ste nam predhodno dali dovoljenje za uporabo vaših osebnih podatkov za neposredno trženje, ga lahko kadar koli prekličete, tako da nam pišete ali pošljete e-poštno sporočilo na naslov: sales@naturesmenu.co.uk.
Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, pošiljali ali dajali v najem tretjim osebam brez vašega dovoljenja oziroma bomo to storili samo, če nam to narekuje zakonodaja. Če v to privolite, lahko vaše osebne podatke uporabimo za pošiljanje promocijskega gradiva tretjih oseb, za katere menimo, da bi bile za vas zanimive.